Tramvaiele, clădirile vechi, spectacolul străzii, amestecul rasial și cultural istoric, care vă duce cu gândul la Africa sau Brazilia, toate fac din Lisabona un oraș care vă îndeamnă să stați cât mai mult cu aparatul de fotografiat la ochi.

Rețeaua de tramvaie vechi, cu ferestre cu ramă din lemn și fără geamuri, unele dintre ele având peste 70 de ani și care, aproape la orice oră din zi sunt aglomerate – în cea mai mare parte de turiști – este probabil cea mai mare atracție a orașului.

În orice altă parte a lumii, aceste tramvaie se pot vedea doar la muzeu. Aici vă plimbați cu ele. Există și varianta specială pentru turiști – acestea nefiind așa aglomerate. Rețeaua istorică de tramvaie este completată de liftul Santa Justa, o frumoasă construcție metalică ce face legătura între partea de jos și cea de sus a orașului și încă trei “funiculare” – Bica, Lavra și Gloria – în fapt tot un fel de tramvaie vechi, dar care urcă niște străzi cu o pantă foarte mare, fiind trase de un cablu. Transportul nu e tocmai ieftin dacă luați bilete direct de la vatman, însă de la chioșc sau cu abonament, prețul e simțitor mai mic.

Nu ratați: celebra linie a tramvaiului 28, care are un traseu destul de lung și vă plimbă prin majoritatea punctelor importante din oraș.

mai mult la www.natgeo.ro

Lasă un răspuns