Portugalia a decis să impună restricții privind plăcările în afara țării pentru toți cetățenii săi, timp de 15 zile, după ce numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a explodat în ultimele zile. Premierul portughez a avertizat tot joi că ţara sa se află într-o „etapă groaznică a pandemiei de coronavirus”.

Joi, Portugalia, care are 10,3 milioane de locuitori, a înregistrat un nou record zilnic de 303 morţi şi 16.432 de noi infectări.

”Guvernul va adopta măsura limitării deplasărilor în exterior ale cetăţenilor naţionali în următoarele 15 zile. Cu unele excepţii, vor fi limitate plecările cetăţenilor naţionali pe cale aeriană, terestră sau fluvială”, a declarat în parlament ministrul administraţiei interne, Eduardo Cabrita, citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Anunţul a fost făcut la încheierea unei dezbateri în urma căreia a fost aprobată prelungirea stării de urgenţă şi care va cuprinde noi măsuri antiepidemice, precum închiderea frontierelor cu Spania, cum s-a mai procedat anul trecut în perioada 17 martie – 1 iulie.

more :   /www.digi24.ro/

Foto: Profimedia Images

Lasă un răspuns