Portugalia a luat decizia de a închide graniţa cu Spania pentru turişti minim o lună de zile. Premierul portughez, Antonio Costa, a anunţat duminică seară decizia luată de guvernul portughez în lupta cu stoparea răspândirii epidemiei de coronavirus, relatează AFP.

În această perioadă vor putea să treacă graniţa doar persoanele care au un scop profesional şi mărfurile, după cum a relatat premierul portughez într-o conferinţă de presă, după ce a discutat şi cu omologul său spaniol, Pedro Sanchez, relatează Hotnews.

„Fără ostilitate, cred că este necesar ca în această perioadă să nu existe nicio activitate turistică între Spania şi Portugalia, pentru că trebuie să ne limităm mişcările, nu numai în interiorul oraşelor noastre, ţărilor noastre, dar şi la nivel global”, a adăugat premierul. Perioada de carantină de la graniţa cu Spania va include chiar şi Paştele, care va fi pe data de 12 aprilie.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/international/europa/portugalia-inchide-granita-spania-turisti-paste-cauza-coronavirusului-1_5e6eb2b45163ec4271f5b45b/index.html

Lasă un răspuns