Portugalia are o rată a deceselor și o situație a îmbolnăvirilor de Covid-19 cu mult diferite față de vecina Spania, una dintre cele mai lovite țări din lume în actuala pandemia de coronavirus. De ce? Unii cred că ar fi avut mai mult timp să se pregătească, iar portughezii ar fi fost mult mai ascultători în privința măsurilor de distanțare socială. 

Medicul pneumolog Filipe Froes, consilier al directorului general al sănătății publice din Portugalia, Graça Freitas, spune că Portugalia a profitat de faptul că a avut un răgaz în ceea ce privește răspândirea virusului. Asta i-a dat timp țării să-și pregătească spitalele și să sporească numărul locurilor la terapie intensivă. „Diferența în Portugalia a fost că am avut mai mult timp de pregătire”, a declarat dr. Froes pentru Euronews.

„Cred că suntem cu trei săptămâni în urma Italiei și probabil cu o săptămână și jumătate în urma Spaniei, asta ne-a dat timp, zile prețioase, ca să ne pregătim. Cred că principala diferență este și că am angajat din timp medici pentru asistență medicală primară”, a mai spus medicul.

Mai mult la digi24.ro

Lasă un răspuns